onsdag 17 december 2008

Enslaved, Thyrfing, Krakow - Debaser Slussen Stockholm 081216


Krakow (No) VV
Till en början tänker jag va är det här för något, har inte hört dom tidigare dessa norrmän. Ja tror inte någon på debaser slussen hade hört dom heller för det var inget tryck framför scenen direkt. Lite trevande början, första låten känns nästan lite otajt. Men det ordnar upp sig och det blir riktigt tungt. Långa låtar och proggresivt. Lite dåligt ljud sången hörs tyvärr inte så bra. För tyngden får dom okej.





Thyrfing (Swe) VVVV
Ja kunde ha sett Thyrfing redan 2002 på Motala metal men dom spelade för tidigt. Man måste ju förkröka lite innan man går på festival hehe. Det e något ja ångrar att ja inte såg dom då. Vad jag förstått så spelar inte Thyrfing så ofta i Sverige. Det kan dom väl göra oftare tycker jag. Det är lite mera folk framför scenen nu än på Krakow tack och lov. Och ljudet är bättre. Nya sångaren Jens Ryden (ex Naglfar) vrålar så det skär i ben märgen. Svärdet Thyrfing slaktade denna kvällen.





Enslaved (No) VVV
Dom hära norskarna har jag velat sett länge. Så när dom kommer till huvudstaden får man väl gå och se dom. Konstigt nog så är det mindre folk framför scen nu, man kan tro att Thyrfing var huvudbandet. Grutle och Ice ger allt även att publiken inte röjer så mycket. Ljudet är väl halvskapligt, det är bara Herbrands sång som man inte hör så mycket av. När dom kör Alfadr odinn så skakas det hövve. På backdroppen så visas mycket makabert som bara mardrömmar kan ge, skit bara att Debaser slussen är lite litet, trummsettet skymmer droppen lite. Man går ifrån Slussen glad och lyckligt förbannad.

Inga kommentarer: